Mika Linho
Blog

Kuvausreissun esivalmistelut

Kuvausreissun esivalmistelut

Keväällä aloitin tehokkaan kuntokuurin liittyen maisemakuvausreissuun Norjassa.

Ajatuksena oli helpottaa kulkemista reissulla, koska retken yhtenä tavoitteena oli päästä vähintään yhdelle vuorenhuipulle mikä ei näytä kuin, että olisimme Kuusamossa.

Kuntokuuri sisälsi tiukkaa patikointia, juoksemista, mäkien nousua Jennin kanssa ja samalla pientä painonpudotusta. Kyllä... vaikea uskoa, mutta menin rehulinjalle ja aloin laskemaan kaloreitani kuvien takia.

Ei tässä oo enää mitään järkeä!?

Kävimme Jennin kanssa useita kertoja viikossa Porin 'korkeimmalla' (ja ainoalla?) laskittelurinteellä Ruosniemessä! Toistoja piti tehdä useita ja taas useita, että sai tuntumaa nousukorkeuksiin. Villit huhut jopa kertoo, että välillä Jenni oli jopa reppuselässäni Ruosniemen rinteellä.

Pienessä ajassa tehtiin kaikki mikä oli vielä tehtävissä. Mäkitreeni tuntui kevyemmältä päivä päivältä ja painoakin lähti pois, että vyössä sai alkaa käyttämään uutta reikää ettei housut putoa.

Kaikki työ tuntui vaivan arvoiselta, kun nousimme ensimmäiselle korkeammalle vuorelle Senjan saarella painavat kameravehkeet mukanamme. Tähän kuvan merkkipaaluun oli noustu jo yli 500 metriä jyrkkää rinnettä eikä kuvausreissu suinkaan tähän vielä jäänyt.

Reissukaverini Matti sanoi, että nousun vaativuus oli kovempi kuin millään hänen kiertämällä Suomen tunturilla. Se tietää hyvää seuraavalle reissulle. Kuvaamisen jälkeen suolapähkinöitä naamaan ja nauttimaan näkymistä ennen niitä oikeita kuvia..

Niin.. uusi ruokavalio ja lenkkeily taisi jäädä tavaksi nyt ihan reissun jälkeenkin.

- MikaPaluu takaisin...

< Pihan linnut projektia Hornøyan valosilta >