Mika Linho
Blog

Hornøyan valosilta

Hornøyan valosilta

Toukokuussa tuli taas vietettyä pari yötä Hornøyan lintusaarella.

Valot olivat jälleen kerran aivan eeppiset pohjoisen yöttömässä yössä.

Vuosien aikana toista viikkoa, kun on kuvannut samoja lintuja samoilla kalliolla alkaa rehellisyyden nimissä kuvat toistamaan itseään. Oli todella hankala keksiä viimeiseksi yöksi uusia ideoita, kun kaikki maissa mietityt kuvat oli otettu "sinnepäin" jo ensimmäisenä yönä.

Kunnes kävelin korkealla lintuvuorella ja näin matalalla paistavan auringon tekevän upean sillan veteen niin idea oli aivan selvä mitä pitää yrittää. En vielä tässä vaiheessa ymmärtänyt, että tulisi olemaan varmasti yksi vaikemmin otettavista kuvistani koskaan.

Vaikka on "vehkeet" niin näissä tilanteissa kaikki tehdään kuitenkin manuaalisesti ilman apuja. Manuaalitarkennus oli ainoa vaihtoehto mikä pystyi jotenkin ennakoimaan tulevaa näissä äärimmäisissä olosuhteissa. Valottaminen, seuraaminen ja tarkennus yöllä nopeasti ohi lentävään lunniin vastavalossa on hieman haastavaa. Vaikeutta lisäsi vielä se, että auringon silta oli kapea ja linnun tulisi osua sen kohdalle hyvässä asennossa sekä mieluiten mahdollisimman läheltä, että saisin kuvattua merestä heijastuvat valopallerot isoina. Muutaman tunnin jälkeen oli jo täysin voimaton olo ja piti mennä keräämään lisää voimia seuraavaa päivää varten.

Vaikka seuraamisen aiheuttama kiertoliike selässä oli myös muistamisen arvoinen niin jäi jotain räpsyjäkin kyseiseltä yöltä...

- MikaPaluu takaisin...

< Kuvausreissun esivalmistelut Maisemareissu Senjalle >